На Kickstarter можна замовити футболку зі справжнього молока

17 серпня 2019 43 0
На Kickstarter можна замовити футболку зі справжнього молока
kickstarter.com

На відомому американському сайті Kickstarter, де мільйони людей своїми пожертвами фінансують різні стартапи, з’явилися футболки зі справжнього молока під брендом Limitless Milk Shirt.

Стартап із Лос-Анджелесу з назвою Mi Terro використовує непридатну для виробництва молочної продукції сировину для створення футболок, які нібито мають великі переваги перед звичайними бавовняними футболками.

Для запуску масштабного виробництва такого одягу користувачі Kickstarter мають зробити внесок у розмірі $25-35, щоб згодом отримати обрану «молочну» футболку.

«Після року досліджень, розробок та тестування ми нарешті готові представити нашу найбільш універсальну та зручну футболку: Limitless Milk Shirt — перша у світі та єдина футболка, що виготовляється з молока», — сказано в повідомленні.

Процес починається з ферментації та знежирення відпрацьованого молока. Згодом із отриманої сировини видаляють воду, очищають та залишають єдиний природний білок, відомий як казеїн.

Далі порошкоподібний казеїн занурюється в луг, утворюючи розчин, який пропускають через прядильну машину для створення волокон. Для видалення лугу з тих волокон, які нарешті розтягуються і закручуються в пряжу, потім використовують сірчану кислоту.

Кажуть, що виготовлені з цієї пряжі футболки Limitless Milk Shirt м'які на дотик, володіють антибактеріальним ефектом та стійкі до утворення складок, поглинання вологи, ультрафіолетового забруднення і розтягуються у будь-якому напрямку. Крім того, завдяки «мікро-кишеням» у матеріалі футболка може утримувати запахи та забезпечує оптимізований мікроклімат для її власника.

Як пояснюють засновники бренду Mi Terro, на виробництво п’яти футболок використовують склянку непридатного для вживання молока, яка була б марно витраченою.

Виконано за допомогою Disqus