Україна має стати провідним постачальників горіхів — думка

19 серпня 2019 252 0
Україна має стати провідним постачальників горіхів — думка
pixabay.comУкраїна має стати провідним постачальників горіхів — думка

Україна має стати основним постачальником горіхоплідних культур у світі. Таку думку висловив голова громадської організації «Горіхівництво Сквирщини» Борис Кухар, передає Kurkul.com.

Читати за темою: Математика агробізнесу: горіховий сад

«Ми повинні стати провідними постачальниками горіхової продукції на світові ринки. Попит на неї і в середині країни, і за кордоном постійно зростає. Уже сьогодні Китай готовий купувати тисячі тонн горіхів», — наголосив він.

В Україні щороку збирають понад 100 тис. т волоських горіхів. Із них дві третини йде на експорт. Але Україна може продавати значно більше, бо основний врожай поки що припадає на приватний сектор. Промислові ж сади через недосконалу законодавчу базу, відсутність централізованої державної допомоги розвиваються повільно.

Горіховоди Сквирщини спільними зусиллями  та за сприяння місцевого фермера заклали плодорозсадник, де вирощують кращі сорти дерев провідних селекціонерів країни і зарубіжжя — французьких, молдавських, американських. У пріоритеті волоський горіх. На плантаціях росте також 5 сортів фундука, чорний горіх.

Виконано за допомогою Disqus