Українська кукурудза заміщає американську продукцію в Китаї

23 серпня 2019 167 0
Українська кукурудза заміщає американську продукцію в Китаї
Українська кукурудза заміщає американську продукцію в Китаї

На тлі торгової війни Пекіна і Вашингтона українські виробники кукурудзи почали заміщати американців на ринку КНР. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на «Голос Америки».

Раніше США були основним постачальником кукурудзи в Китай. У 2011-2012 рр. вони поставляли 5 млн т кукурудзи — майже 100% китайського імпорту.

Згідно з матеріалом, на початку так званої торгової війни з Китаєм в 2017-2018 рр., США поставили тільки 0,3 млн т, або менше 10% китайського імпорту. При цьому Китай почав перемикатися на інших постачальників кукурудзи, в основному на Україну.

Обсяг поставок української кукурудзи в КНР очікується на рівні 4 млн т —80% від усього китайського імпорту. Підкреслюється, що хороший очікуваний урожай в Україні не компенсує різке падіння виробництва в США в 2019-2020 рр. Але в довгостроковій перспективі загроза, що Україна стане основним експортером кукурудзи, продовжує зростати.

Конгресмен від штату Іллінойс Робін Келлі на своїй сторінці в Facebook, прокоментувала політику Дональда Трампа.

«Велика частина кукурудзи надходила в Китай з Іллінойсу, до того, як провальна торгова війна Трампа вбила наш доступ до ринків», — написала Робін Келлі.

Виконано за допомогою Disqus