УАВК вимагає припинити реекспорт російської картоплі в Україну

27 серпня 2019 241 0
УАВК вимагає припинити реекспорт російської картоплі в Україну
pixabay.com

УАВК наполягає на припиненні контрабандного надходження в Україну російскьої картоплі реекспортом через Білорусь, що входить до складу ЄАЕС (Митного Союзу). Про це повідомляє прес-служба УАВК.

За словами виконавчого директора УАВК Оксани Руженкової, через складні погодні умови достигання картоплі по всій території України забарилося майже на місяць. Саме цим пояснюються високі ціни на картоплю на внутрішньому ринку. 

Читати за темою: В Україні почала знижуватись ціна картоплі

«Цьогорічний врожай не є суттєво меншим, ніж у 2018 р. Средньостатистична врожайність становитиме 38-45 т/га по фаховим господарствам. Виробничі площі під картоплею у сезоні-2019 становлять понад 40 тис. га. Це більше, ніж у 2018 р. на 12 тис. га. Внутрішня потреба торгівельних мереж у картоплі — 1,3 млн т/рік. Господарствами УАВК, які репрезентують 20% професійного картоплярства, буде забезпечено 240 тис. т столової картоплі, що становить 25% від загальнодержавної потреби цього каналу реалізації та збуту. Ще 120 тис. т вирощено для потреб переробних  підприємств. Це дозволяє стверджувати,що 2019/20 МР в Україні дефіциту картоплі не буде», — зазначається в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus