Зеленський підтвердив наміри провести земельну реформу

27 серпня 2019 1602 0
Зеленський підтвердив наміри провести земельну реформу
Зеленський підтвердив наміри провести земельну реформу

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом групи Світового банку Девідом Малпассом підтвердив свої наміри провести земельну реформу, завершити процес анбандлінгу «Нафтогазу», демонополізувати економіку та державні підприємства, а також поважати незалежність Національного банку. Про це у своєму блозі для FT написав Малпасс, зазначають у Офісі Президента, передає AgroPolit.com.

«На нашій зустрічі президент Зеленський підтвердив декілька ключових заходів зростання, які я згадуватиму на зустрічі з G7: здійснити земельну реформу, розділити права власності на транзитні активи «Нафтогазу», демонополізувати економіку та державні підприємства, а також поважати незалежність центрального банку», — зазначив Девід Малпасс.

На його думку, для залучення інвестицій в Україну потрібно ліквідувати монополії на користь ринкової конкуренції та зміцнити верховенство права.

«Капітал має бути спрямовано в найбільш продуктивні підприємства, а не впливовим привілейованим колам та олігархам», — зазначив він.

Він також наголосив на важливості проведення земельної реформи.

«У країні найбільший запас сільськогосподарських земель в Європі, але врожайність із гектара — це лише невелика частина врожаю у Франції та Німеччині. При цьому один олігарх контролює групу компаній, яка виробляє понад 80% внутрішнього виробництва декількох видів мінеральних добрив», — написав Девід Малпасс.

Виконано за допомогою Disqus