Молокозавод оштрафували за забруднення ґрунтів

31 жовтня 2015 99 0
Молокозавод оштрафували за забруднення ґрунтів
Кharkivoda.gov.uaМолокозавод оштрафували за забруднення ґрунтів

Господарський суд Харківської області ухвалив рішення про стягнення 98 тис. грн із підприємства «Молочний світ» за забруднення майже 2 га землі у Зміївському районі, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, у результаті позапланової перевірки на заводі «Молочний світ» фахівці виявили поряд із підприємством розлив небезпечної рідини на площі майже 2 га.

«Дослідження встановили, що земельні ресурси були забруднені амонієм, нітратами, мінеральними та рослинними оліями, рослинними та тваринними жирами, милом, смолами, сульфатами, фосфором та іншими небезпечними речовинами. Це є порушенням ст. 17 ЗУ «Про відходи», ст. 35 ЗУ «Про охорону земель» та ст. 55 ЗУ «Про охорону навколишнього природного середовища», — розповіли у Державній екологічній інспекції України у Харківській області.

Також додається, збиток, завданий державі забрудненням земельних ресурсів, фахівці оцінили у 98 тис. грн.

«Господарський суд Харківської області у повному обсязі задовольнив позовну заяву прокуратури Зміївського району щодо стягнення вказаної суми з підприємства. Керівництво ТОВ «Молочний світ» відмовилося сплатити компенсацію добровільно, тож Держекоінспекція направила лист до Московського відділу ДВС Харківського міського управління юстиції для примусового виконання рішення суду», — інформує сайт.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою