Російські інвестори не зможуть стати покупцями української с/г землі — заява

18 вересня 2019 130 0
Російські інвестори не зможуть стати покупцями української с/г землі — заява
Kurkul.com

Російський капітал та інвестори з Росії не зможуть стати покупцями української с/г землі після відкриття ринку. Про це повідомили під час земельного віче заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький та голова аграрного комітету Ради Микола Сольский. Повідомляє AgroPolit.com.

Організатором віче виступив активіст земельної реформи Олексій Мушак, інформаційними партнерами  — AgroPolit.com, Latifundist.com, Kurkul.com.

«Проясніть, яка роль російського капіталу в умовах вільного ринку землі: чи зможе він стати покупцем/продавцем українських чорноземів?», — поцікавився у представників уряду та парламенту голова ГО «Кріпак», власник Dengoff AgroFamily Богдан Балагура.

У відповідь Тарас Висоцький заявив, що він  виключає можливість придбання землі резидентами Росії і допускає конфіскацію знаходиться в їх власності.

«Однозначно запобіжні норми повинні бути поставлені перед країною-агресором. І якщо тим чи іншим чином земля з'явиться у власності росіян (наприклад через спадок), то вона може бути конфіскована на користь держави», — відмітив він.

Це підтвердив і Микола Сольський та додав, у законі є пряма заборона російському капіталу.

Читати за темою: Вартість землі після відкриття ринку стартуватиме від $2 тисяч — Мушак

Виконано за допомогою Disqus