На Київщині вилучили партію контрафактних пестицидів на 25 млн грн

27 вересня 2019 172 0
На Київщині вилучили партію контрафактних пестицидів на 25 млн грн
СБУ

На складах у Києві спецпідрозділ СБУ вилучив 48 т контрафактних агрохімікатів на загальну суму майже 25 млн грн. Повідомляє прес-служба СБУ.

«Організована група ділків транзитом через Європу імпортували із однієї з країн Східної Азії контрафактну продукцію для потреб українських аграріїв. Отриманий «товар» на орендованих складських приміщеннях у Києві зловмисники пакували під виглядом відомих світових брендів. Готову продукцію вони відправляли замовникам по всій території України», — йдеться у повідомленні.

За висновками профільних експертів, використання контрафактних хімікатів могло завдати шкоди екології та дискредитувати українських і світових агровиробників на зовнішніх ринках. 

Під час санкціонованих слідчих дій у складських приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 48 тонн сильнодіючих та отруйних речовин загальною вартістю майже 25 млн грн і документацію, що підтверджує проведення протиправних оборудок.

Слідчі СБ України повідомили про підозру двом фігурантам кримінального провадження у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до вказаної протиправної діяльності.

Читати за темою: Україні дозволили вивозити непридатні пестициди для утилізації до ЄС

Виконано за допомогою Disqus