На Харківщині затримали контрабандистів агрохімії до РФ

22 жовтня 2019 185 0
На Харківщині затримали контрабандистів агрохімії до РФ
СБУ

Служба безпеки України затримала жителів прикордонних районів Харківської області під час переправлення контрабандної поставки сільськогосподарської хімії до РФ орієнтовною вартістю у 600 тис. грн. Про це повідомила прес-служба СБУ.

«Мешканці прикордонних районів Харківської області здійснювали контрабандні поставки сільськогосподарської хімії до РФ. СБУ впіймала ділків на відправці чергової партії у понад 700 кг. Слідчі СБУ встановили, що контрабандисти переправляли до Росії гуртові партії засобів захисту рослин виробництва відомих світових виробників. Вантажівки із хімікатами періодично курсували до кордону, де товар розвантажували та передавали спільникам поза контрольно-пропускними пунктами», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: На Київщині вилучили партію контрафактних пестицидів на 25 млн грн

Також, зазначається, що СБУ затримала зловмисників під час чергового переправлення партії хімії орієнтовною вартістю 600 тис. грн.

«У ході 20 обшуків за місцями проживання контрабандистів та приміщень, де зберігався товар, правоохоронці вилучили ще понад десять тонн підготовленого до відправки краму», — зазначається в повідомленні.

Окрім того, у межах відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні контрабанди отруйних речовин.

Виконано за допомогою Disqus