Властивості біопалива із решток кукурудзи наближені до деревних

8 жовтня 2019 123 0
Властивості біопалива із решток кукурудзи наближені до деревних

Побічна продукція кукурудзи на зерно має досить хороші паливні властивості, близькі до властивостей деревного палива. Повідомляє drovnik.ua.

Біопаливо, виготовлене з біомаси кукурудзи, може спалюватися в котельному обладнанні, призначеному для дерева.

Як було зазначено в повідомленні, вміст золи в кукурудзяних стеблах і листках є основним фактором якості для подальшого виробництва біопалива і залежить від технології збирання (цей показник збільшується внаслідок контакту біомаси з грунтом). З огляду на це, існує два типи золи: структурна зола і неструктурна. Структурна складається з неорганічних речовин в рослині, які залишаються після її спалювання. Звичайна зольність кукурудзи — 3,5%.

Неструктурна зола — це неорганічні речовини (переважно грунт), які потрапляють в біомасу при її заготівлі, зокрема, при формуванні валків і при тюкуванні. Типовий загальний вміст золи в біомасі кукурудзи при збиранні сільськогосподарськими машинами в кілька проходів становить 8-10%.

За характеристиками плавкости золи рослинні залишки кукурудзи наближаються до деревної біомаси, забезпечують кращі умови для спалювання, ніж солома зернових культур.

Властивості побічної продукції рослинності залежать від місця вирощування, часу збору і погоди, грунту і добрив. Найбільший вплив на теплотворну здатність біомаси кукурудзи надає вологість.

Читати за темою: Павловнія. Який прибуток ховають в собі ці високі дерева?

Виконано за допомогою Disqus