На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку

13 жовтня 2019 35 0
На Херсонщині відкрили унікальну аграрну бібліотеку
golos.com.ua

Унікальну тематичну бібліотеку, де зібрано понад 140 тис. томів різноманітної літератури з проблем меліорації, відкрили в Інституті зрошуваного землеробства на Херсонщині. Повідомляє golos.com.ua.

«Раніше частина друкованих видань лежала у відділеннях та лабораторіях, інша зберігалася просто у підвалі. Аби підвищена вологість їх не знищила, підвал доводилося обігрівати потужними електроконвекторами, і це влітало у копієчку. Чотири роки тому науковці взялися ремонтувати порожнє приміщення на першому поверсі своєї будівлі і до 130-річчя інституту цей ремонт завершили. Тепер доступ до зібрання, яке за своїм багатством не має аналогів у регіоні, відкрито не тільки для працівників інституту, а й для студентів та викладачів профільних навчальних закладів, яких на Херсонщині чимало», — йдеться в повідомленні.

Як зазначила директор Інституту зрошуваного землеробства, член президії НААН України Раїса Вожегова, на ремонт приміщення науково-технічної бібліотеки бюджетних грошей не витрачали — його провели за рахунок ресурсів інституту та за допомогою дослідних господарств Херсонщини. 

Читати за темою: Анатолій Тиховод: Господарюю з любов'ю до природи та людей

Виконано за допомогою Disqus