В Україні різко подорожчали груші

11 жовтня 2019 319 0
В Україні різко подорожчали груші
dachamechty.ruВ Україні різко подорожчали груші

Груші сорту Конференція різко подорожчали. Стрибок цін зумовлений зниженням надходження імпортної продукції. Про це повідомляє EastFruit.

Читати за темою: Грушевий сад як обґрунтований інвестиційний проект

За інформацією учасників ринку, на разі груші сорту Конференція пропонують до продажу за ціною 40-52 грн/кг ($1,63-2,12/кг) в залежності від калібру і якості. Для порівняння: ще в кінці минулого робочого тижня ціна була в середньому на 14% нижче, ніж сьогодні.

Як відзначають галузеві експерти, подорожчання груш сорту Конференція обумовлено зниженням надходження імпортної продукції на український ринок. Слід зазначити, що одним з великих постачальників даного сорту груш в Україні на сьогоднішній день виступає Польща. Крім цього, підтримку цінам на груші також надає стабільно високий попит з боку оптових компаній.

Також варто відзначити, що на сьогоднішній день груші цього сорту на ринку України вже коштують в середньому в 3,7 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Основною причиною такої цінової різниці на зазначену продукцію галузеві експерти вважають подорожчання імпорту внаслідок девальвації гривні по відношенню до долара і євро. При цьому фахівці підкреслюють, що на даний момент основний обсяг пропонованих на ринку груш становить імпортна продукція.

Виконано за допомогою Disqus