Мито на вивезення живої худоби треба скасувати

6 листопада 2015 72 0
Мито на вивезення живої худоби треба скасувати
Кurkul.comМито на вивезення живої худоби треба скасувати

Розмір мита на живу худобу складає 15%, але це не рятує скотарство, про це Кurkul.com сказав експерт з аграрного права громадської організації Agro.ReformsUA Дмитро Сімашко.

За його словами, експерти та товаровиробники погоджуються, що такого зменшення все одно не достатньо, і погоджуються — чим менший відсоток, тим більше це сприяє пожвавленню торгівлі.

«На сьогодні профільне Міністерство аграрної політики та продовольства України вже ініціювало скорочення вивізного мита до 3%. У той же час серед представників галузі та товаровиробників побутує й альтернативний підхід — взагалі скасувати мито», — розповідає експерт.

Читати по темі: Скасування мита на експорт живої худоби врятує скотарство в Україні

Фахівець зазначає, що така ідея відповідає й українським зобов'язанням України. Зокрема, скасування вивізних мит було однією з ключових вимог Європейського Союзу у рамках переговорів щодо створення зони вільної торгівлі та укладення Угоди про асоціацію.

«Саме таку пропозицію – скасувати експортне мито на живу худобу – містить законопроект, розроблений експертами ГО Agro.ReformsUA. Законодавча ініціатива стала результатом низки обговорень з представниками галузі, громадськості, місцевою владою, зокрема під час круглих столів у Харкові та Полтаві, проведених у рамках проекту «Дерегуляція проти корупції» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», — повідомляє він.

Виконано за допомогою Disqus