Аграрії півдня відправлять першу партію солодкої паприки на експорт

16 жовтня 2019 357 0
Аграрії півдня відправлять першу партію солодкої паприки на експорт
pixabay.com

Компанія «Натур Світ» розраховує уже цього року зібрати першу товарну партію солодкої паприки і щороку планує поставляти на експорт більше 20 т продукту. Про це розповів директор з розвитку компанії «Натур Світ» Ігор Андрієнко. Повідомляє agrotimes.ua.

Ігор Андрієнко розповідає, що вже 25 фермерів з Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей почали співробітництво з «Натур Світ» за контрактною основою з гарантованими цінами викупу. В подальшому компанія планує поставляти насіння солодкої паприки фермерам на безоплатній основі.

«Ми рекомендуємо починати вирощування з 10-20 соток, щоб зрозуміти нову культуру, проаналізувати свою економічну вигоду і в наступних сезонах масштабувати виробництво. Агротехніка паприки, яку досі в Україні не культивували, дуже схожа на звичайний перець, тому вирощування не складає труднощів для наших аграріїв. Солодкий перець — розсадна культура. На момент пересаджування у відкритий ґрунт її вік повинен складати 35-45 днів. З середини березня висаджується в теплицях, на початку — в середині травня переноситься у відкритий ґрунт. Рослині потрібно 110 днів вегетації у відкритому ґрунті, щоби досягнути бажаного урожаю», — розповідає Ігор Андрієнко.

За його словами, уся зібрана продукція іде на промислову переробку, тому не потребує ідеального зовнішнього вигляду, як для торговельних мереж, а урожай збирається одноразово, що суттєво економить ручну працю.

Нагадаємо, Закарпатська паприка дозріла раніше через спеку. Перець цього року вродив гірше, ніж минулого. Але він ароматніший і якісніший.

Виконано за допомогою Disqus