Аграрний комітет відхилив урядовий законопроект про ринок землі

18 жовтня 2019 427 0
Аграрний комітет відхилив урядовий законопроект про ринок землі
Kurkul.comАграрний комітет відхилив урядовий законопроект про ринок землі

Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України на ранковому засіданні відхилив проект закону №2178 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Читати за темою: Відкриття ринку землі в Україні: хронологія подій

Після відхилення профільним комітетом законопроекту №2178 було погоджено альтернативний законопроект №2178-10. Бо на думку парламентарів, він є більш доцільним до прийняття.

Альтернативним законопроектом до проекту № 2178 пропонується:

  • зменшити обмеження по концентрації земель в межах області з 15% до 8%;
  • ввести обмеження по концентрації земель в межах ОТГ у розмірі 35%;
  • ввести перехідний період до 1 січня 2024 р. для заборони виходу на вільний ринок іноземцям. Під час якого юридичні особи, бенефіціарні власники яких є іноземці, особи без громадянства, юридичні особи, створені за законодавством іншим, ніж законодавство України, іноземні держави, не зможуть набувати у власність землі с/г призначення державної, комунальної власності, а також пайові землі, за винятком тих земель, які на момент набрання чинності законом вже є в оренді, емфітевзисі таких юридичних осіб та за умови, що такі юридичні особи створені не менше, ніж 3 роки до набрання чинності законом.
Виконано за допомогою Disqus