Для ефективної роботи, фермерам потрібно об'єднатися — Шульмейстер

11 червня 2015 51 0
Дмитро Шульмейстер, директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України
Міністерство агарарної політики і продовольства УкраїниДмитро Шульмейстер, директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України

В умовах дерегуляції необхідно активізувати самоорганізацію громад та об'єднання виробників. Про це йшла мова під час круглого столу за участі директора департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України Дмитра Шульмейстера та директора департаменту тваринництва Миколи Кваши.

Микола Кваша окреслив проекти департаменту тваринництва щодо підтримки державою галузі та законодавчі ініціативи, які мають спростити розведення тварин. Він відзначив тенденцію до підвищення собівартості молока та низьку рентабельність його виробництва. Пошук додаткових ринків збуту продукції та підвищення її якості продукції є шляхом для розвитку галузі.

«Фермери, об'єднані у кооперативи, можуть ефективніше відстоювати свої права, простіше шукати ринки збуту продукції та заробляти більше, минаючи ланку посередника», — зазначив Дмитро Шульмейстер.

Директори департаментів закликали аграріїв та фермерів подавати свої пропозиції щодо удосконалення законодавства через представників галузевих асоціацій, або напряму до міністерства.

Виконано за допомогою Disqus