За перепродаж землі планують встановити податок

23 жовтня 2019 168 0
За перепродаж землі планують встановити податок
Kurkul.com

На вільному ринку землі слід запровадити податок на перепродаж чорноземів, щоб уникнути фінансових спекуляцій із землею. З такою ініціативою виступив голова ГО «Прозора земля» Володимир Коваленко під час земельного віче. Повідомляє AgroPolit.com.

Організували захід радник прем’єр-міністра Олексій Мушак та AgroPolit.com, Latifundist.com, Kurkul.com.

«Ринок землі відкривається не для спекуляцій, а для збільшення інвестицій, нарощення кількості дрібних фермерів. Доцільно в даному випадку підтримати ініціативу президента Володимира Зеленського про те, що ринок має розпочатися у 2024 р., а право покупки с/г земель має бути насамперед у наших громадян та українських компаній. З 2024 р. — для іноземців, але з однією умовою: юридичні та фізособи за перепродажу  землі повинні сплатити так званий податок від фінансових спекуляцій у розмірі різниці між початковою вартістю землі й тією, за яку її перепродають після її купівлі», — сказав Володимир Коваленко.

На його думку, потрібно диференціювати розмір цього податку.

Якщо новий власник землі захоче її перепродати раніше, ніж за 15 років після купівлі, то має сплатити  у місцевий бюджет різницю між ціною першої покупки покупкою і наступним продажем у розмірі 70%, через 15 років  – 50% ,через 20 — 45%. Цим ми відсічемо бажання спекулювати на придбанні землі і автоматичній її продажі через пару років та збільшимо доходи місцевих бюджетів», — підсумував він.

Читати за темою: Результат запуску ринку землі залежатиме від Верховної ради 

Виконано за допомогою Disqus