Українка вперше стала суддею світового конкурсу сирів

26 жовтня 2019 181 0
Українка вперше стала суддею світового конкурсу сирів

Україна увійшла до суддівського складу найвідомішого сирного конкурсу. Про це Kurkul.com повідомила сирний експерт Оксана Чернова.

Так, цього року вперше Оксана Чернова увійшла до складу журі всесвітнього конкурсу серед виробників сиру World Cheese Awards, де оцінювала сири з різних континентів. Цей наймасштабніший конкурс у своєму роді проходив 32-й рік поспіль.

«Минулого року я відвідала World Cheese Awards у Бергені та з цікавістю спостерігала за подією як гість. А вже цього року отримала досвід судді. Це величезна відповідальність обрати найкращий сир з такого різноманіття. Тож, переможцем у 2019 р. було обрано Organic Blue Cheese Rogue River blue. Це американський сир з блакитною пліснявою», — розповіла Оксана Чернова.

Вона також зазначила, що подія проходила в італійському місті Бергамо та, за інформацією організаторів, налічувала більш ніж 3800 видів сиру із 42 країн та 252 судді. Усі сири було розподілено на 84 столи, і за оцінку кожного столу відповідали по три судді.

Також сирний експерт додала, що порядок оцінювання цікавий тим, що судді бачать лише номери учасника та не знають взагалі нічого про конкурсанта.

«Після участі в якості судді на такому масштабному конкурсі, я зайвий раз переконалася, що все знати про сир неможливо. Але говорити однією професійною мовою — цілком реально. Коли зустрічаєш людей, які так само описують сир як живий продукт та з трепетом насолоджуються їх смаком, розумієш, що ти не божевільний:) Тому  дуже важливо вміти оцінювати продукт однаково в міжнародному розумінні. 

Вже наступного року ми плануємо відбирати українські сири та допомогти їм потрапити на конкурс World Cheese Awards 2020 в Іспанії», — поділилась Оксана Чернова.

Також вона зазначила, що вже у 2021 р. World Cheese Awards буде проходити в Україні. Це підтверджує офіційно укладена угода про намір між українською групою компаній Ardis Group, в рамках спільноти ProCheese, та керівником організації «The guild of fine food» Джоном Фаррандом.

Виконано за допомогою Disqus