В Україні створять е-реєстр фермерів для надання пільгових кредитів на купівлю землі

12 листопада 2019 111 0
В Україні створять е-реєстр фермерів для надання пільгових кредитів на купівлю землі
Kurkul.com

До кінця 2019 р. в Україні створять електронний реєстр сільгоспвиробників, на основі даних якого держава надаватиме підтримку в кредитуванні купівлі землі після запровадження земельного ринку. Про це заявив голова комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради Микола Сольський під час брифінгу після Погоджувальної ради, передає AgroPolit.com.

«Зараз робиться реєстр електронний всіх малих, середніх і великих, спрощений. На це виділені кошти. Він буде максимально швидко зроблений до нового року. Відповідно до цього реєстру, будуть зроблені деякі додаткові речі для того, щоб малі і середні мали спрощений доступ до звичайних комерційних кредитів», — зазначив Микола Сольський.

За його словами, відповідно до досягнутих із комерційними банками домовленостей, для середніх і малих фермерів планують значно спростити надання кредитів. Будуть передбачені навіть декларативні заяви, на підставі яких будуть видаватись кредити.

При цьому він додав, що поки що обговорюється питання про компенсацію державою 70% відсотків по кредитах. Попередньо умови надання такого кредиту, за словами нардепа, обмежуються веденням сільськогосподарської діяльності й реєстрації в Україні, а також відсутністю боргів і банкрутства.

Читати за темою: Зеленський винесе питання продажу с/г землі іноземцям на всеукраїнський референдум

Виконано за допомогою Disqus