Аграрії Запоріжжя перекрили трасу на знак протесту проти відкриття ринку землі

12 листопада 2019 174 0
Аграрії Запоріжжя перекрили трасу на знак протесту проти відкриття ринку землі
Facebook

Близько сотні фермерів 12 листопада знову заблокували рух трасою Харків-Сімферополь, неподалік села Новобогданівка Запорізької області, протестуючи проти проведення земельної реформи та відкриття ринку землі. Повідомляє radiosvoboda.org.

За словами організаторів, учасники акції близько години з перервами ходитимуть по пішохідному переходу, не пропускаючи транспорт. Винятки обіцяють робити для карет швидкої, машин з дітьми, рейсових автобусів та людей, що їдуть в аеропорт чи лікарню.

«Погоджувальна рада (Верховної Ради – ред.) нас так і не почула. Вчорашня заява президента на позицію аграріїв, що були тут на акції, не вплинула ніяк тому, що це обман виходить: спочатку ми приймемо закон, а потім спробуємо референдум. Це якось нелогічно і незрозуміло. Тим більш, питання про продовження мораторію взагалі не звучало. Вчора президент сказав, що ми все одно приймемо закон і все одно будемо відкривати продаж землі. На нашу думку, це нелогічно і країні не потрібно. Більшість соцопитувань кажуть, що більш ніж 70% — взагалі проти продажу і більш ніж 80% — проти продажу іноземцям», — розповів фермер Олег Ременюк.

Також сьогодні, 12 листопада, акція протесту фермерів проти проведення земельної реформи та відкриття ринку землі відбулась під стінами Верховної Ради.

 

Виконано за допомогою Disqus