На Хмельниччині викрито тіньову схему збагачення переробників молока

11 листопада 2015 102 0
На Хмельниччині викрито тіньову схему збагачення переробників молока
Gazeta.dt.uaНа Хмельниччині викрито тіньову схему збагачення переробників молока

Фахівцями підрозділу податкового та митного аудиту Державної фіскальної служби Хмельницької області викрито тіньову схему ухилення від оподаткування у галузі переробки молока, пише прес-служба головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.

Як зазначається у повідомленні, під час здійснення господарської діяльності молокопереробним підприємством Хмельниччини формувались витрати та податковий кредит із податку на додану вартість по операціях із придбання масла селянського, масла-моноліту та неіснуючих послуг від контрагентів групи ризику.

«Матеріалами перевірки доведено, що суб’єкт господарювання придбавав «на папері» масло селянське та масло-моноліт у контрагентів центрального регіону України у значних обсягах, але без підтвердження реальності здійснення таких операцій», — інформує прес-служба.

За даними митних органів вантажні автомобілі, а також водії, визначені у наданих для проведення перевірки супровідних документах, фактично перебували за межами митного кордону України.

«Встановлено придбання маркетингових послуг, не пов’язаних із господарською діяльністю, у контрагента, яким проводилось так зване дослідження споживачів молочних продуктів у відомій мережі супермаркетів, розташованій у містах Києві, Харкові та Дніпропетровську. Натомість молокопереробним підприємством не доведено потреби у придбанні таких послуг, оскільки декларувалась збиткова діяльність», — зазначає прес-служба.

Таким чином «придбання» неіснуючих послуг та молочних продуктів у ризикових контрагентів надало змогу суб‘єкту господарювання не сплатити до бюджету 4 млн грн податку на додану вартість та декларувати збитки у розмірі близько 19 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus