Жодна влада нас так не принижувала — житомирський фермер про ринок землі

20 листопада 2019 1229 0
Жодна влада нас так не принижувала — житомирський фермер про ринок землі
Kurku.comЖодна влада нас так не принижувала — житомирський фермер про ринок землі

Фермер із Житомирської області Сергій Вахнюк відкрито висловився на адресу депутата від «Слуги народу» Богдана Кицака та голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка. Фермера обурило недотримання обіцянок депутатом щодо голосування за законопроект про вільний ринок землі. Окрім цього фермер не задоволений і загальною аграрної політикою країни. Про це повідомляє Цензор.нет.

«Нам ліквідували спецрежим ПДВ. Ви це знаєте? Сьогодні ціни, на те що вчора коштувало 6 тис. — сьогодні коштує 4 тис. Орієнтовно на 30-35%, до 40% впала ціна. Вчора велика рогата худоба коштувала  47 тис., сьогодні за 37 тис. не можна продати, потрібно на коліна ставати. Ви ставите, що людина хоче продати, а українець може купити? Хто його буде купувати?» — звернувся фермер до присутніх чиновників.

За словами фермера, сьогодні всі набрали кредитів на 5-7 років, аби збудувати ферму та розвивати господарство.

«Сьогодні ви розповідаєте, що ми локомотив. Хто ж топчеться по локомотиву? Сьогодні запрошую, губернатор, Вас запрошую, я друге господарство в районі, у якого більше 450 голів худоби. Я набрався кредитів, у мене в заставі все, що можна внести під заставу. Я сьогодні побудував нову ферму, буквально на День сільгосп працівника відкрив, у мене кредитів 10 млн. Який ринок землі?! Який аукціон? Куди я піду?» — продовжує Сергій Вахнюк.

Фермер переконаний, що в сьогоднішніх умовах не можна говорити про земельну реформу.

«Ви сьогодні говорите, що оренда підніметься в кілька разів? А наш пенсіонер може сьогодні купувати дорогу продукцію? Якщо підніметься оренда, то підніметься вартість товару. Люди купують по 300-400 г сала, ганьба, не кілограм! І ви сьогодні говорите про земельну реформу?» — обурюється аграрій.

На це присутні чиновники лише пообіцяли провести збори між першим і другим читанням та внести правки, які відрегулюють закон про вільний обіг земель  сільськогосподарського призначення.

Виконано за допомогою Disqus