В Україні прогнозують збільшення виробництва кукурудзи

21 листопада 2019 108 0
В Україні прогнозують збільшення виробництва кукурудзи
Kurkul.com

За останні десять років обсяги виробництва кукурудзи в Україні зросли майже в чотири рази – з 10 млн т до майже 40 млн т і це не межа. Про це розповіла експертка аграрного ринку, заступниця директора ProAgro Group Марія Колесник. Повідомляє AgroTimes.

«Найближчими роками слід очікувати на подальше їх збільшення внаслідок ширшого застосування нових технологічних розробок, високопродуктивного насіння та сучасної техніки», – зазначила експертка аграрного ринку, заступниця директора ProAgro Group Марія Колесник.

За її словами, вітчизняним аграріям є куди просуватися для підвищення врожайності, й саме в цьому напрямі рухаються українські товаровиробники останніми роками.

Для прикладу: середня врожайність кукурудзи в Україні ще у 2017 р. була на рівні 5,5 т/га, а торік перевищила 7,8 т/га.

«Зрозуміло, що це не межа й слід прагнути до середнього по країні показника врожайності принаймні на рівні 10 т/га», — додала Марія Колесник.

Нагадаємо, за інформацією операторів ринку, індійська Національна федерація сільськогосподарської кооперативної торгівлі NAFED оголосила про проведення тендеру на імпорт 100 тис. т кукурудзи походження з України на базисі C&F. 

Виконано за допомогою Disqus