Ціни на українську кукурудзу зміцнилися на тлі очікувань активізації експортного попиту

21 листопада 2019 624 0
Ціни на українську кукурудзу зміцнилися на тлі очікувань активізації експортного попиту
Kurku.comЦіни на українську кукурудзу зміцнилися на тлі очікувань активізації експортного попиту

Експортні котирування на фуражну кукурудзу з України дещо зміцнилися минулого тижня тижні на тлі очікувань активізації зовнішнього попиту. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на Refinitiv Agriculture на своєму каналі в Telegram.

Згідно з результатами моніторингу, найбільш привабливі ціни відзначаються для форвардних поставок.

«Експортні котирування української кукурудзи на базисі FOB глибоководні порти з поставкою в грудні зміцнилися до $169-171/т, з поставкою в січні-лютому — до $170-175/т», — повідомляє видання.

Трейдери очікують, що українська кукурудза буде поставлятися в рамках декількох міжнародних тендерів, так як в даний час вона цілком конкурентоспроможна на далеких напрямках у порівнянні із зерном з Південної Америки. У той же час, основні найближчі імпортери української кукурудзи менш активні в закупівлях.

Одночасно на внутрішньому ринку на базисі CPT йде активна закупівля кукурудзи. За останні дні укладено безліч угод з купівлі кукурудзи.

«Трейдери очікують зниження торгової активності ближче до свят, тому поспішають зробити можливі угоди до них. Ймовірно, учасники ринку поспішають зробити запаси напередодні свят, щоб бути конкурентоспроможними при продажах кукурудзи в січні-лютому, коли очікується традиційний сплеск попиту і цін на кукурудзу», — йдеться у повідомленні

Виконано за допомогою Disqus