Погодні умови поліпшили стан озимих

12 листопада 2015 76 0
Погодні умови поліпшили стан озимих
Latifundist.comПогодні умови поліпшили стан озимих

Перша декада листопада видалася досить вологою і досить теплою, що дозволило дещо поліпшити стан посівів озимих в Україні, про це сказав аналітик аграрного ринку Ярослав Левицький, пише «ПроАгро».

За його словами, якщо у північно-західному регіоні стан озимих посівів більш-менш нормальний, то на сході ситуація як і раніше залишається критичною.

«Нинішнє потепління і дощі поліпшать ситуацію лише у південних областях, де сходи можуть відновити вегетацію, досягти фази кущення і встигнути увійти у зиму досить зміцнілими. Але і це стосується лише зерна, посіяного не пізніше початку жовтня. В інших випадках і регіонах ситуація вже навряд чи істотно зміниться», — розповіла начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко.

Оцінки стану озимих все ж краще тих, які давалися ще тиждень тому. У Міністерстві аграрної політики та продовольства України констатують, що на сьогодні сходи отримано на 55% площ, зайнятих зерновими. У свою чергу, у Гідрометцентрі більш стримані у оцінці ситуації — за даними моніторингу, озимі зійшли на 45% засіяного клину. Однак і там, і там визнають, що наявна в їх розпорядженні інформація далеко не повна.

Аграріям ж, як і раніше, доводиться сподіватися лише на затяжну, теплу осінь і м'яку, сніжну зиму.

Виконано за допомогою Disqus