Іноземців на ринку землі не буде — Сольський

28 листопада 2019 268 0
Іноземців на ринку землі не буде — Сольський
Kurkul.com

Після того, як в Україні відкриється ринок землі, іноземців до нього не допускатимуть. Про це на І Агрополітичному форумі, присвячений земельній реформі – Децентралізація: чого очікувати? заявив голова комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський. Повідомляє AgroРolit.com.

Організаторами заходу виступили ГО Агро-Продовольча Рада та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, у якості співорганізатора долучився Укрсадвинпром. Медійні партнери: AgroРolit.com, Kurkul.com  та Agronews.ua.

«По іноземцях ситуація наступна — їх на ринку не буде. Лише українські громадяни, українські підприємства. Далі — хай вирішують люди. Ще є певні нюанси, які зараз обговорюються…», — сказав він.

Також Сольський додав, що перед другим читанням законопроекту про ринок землі, найбільше правок — щодо обмеження землі в одні руки.

Попозиції є від 20 тис. га до 200 тис. га.

«На сьогодні таких правок вже більше тисячі. 80% пропозицій надійшли з вимогою обмежити концентрацію земель до 60 тис. га. До цих правок ми приступимо не раніше ніж через тиждень», — наголосив Микола Сольський.

Нагадаємо, після відкриття в Україні ринку землі під обмеження потрапить не лише іноземний капітал, а й публічні українські компанії. 

 

Виконано за допомогою Disqus