На Миколаївщині у власність громади повернуто зрошувальну систему

1 грудня 2019 116 0
На Миколаївщині у власність громади повернуто зрошувальну систему
Kurkul.com

На Миколаївщині у власніть громади повернуто зрошувальну систему вартістю близько 300 тис грн. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Миколаївської області.

Так, Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області в інтересах держави до приватного підприємства про повернення територіальній громаді комунального майна — зрошувальної системи вартістю 297 тис грн.

Читати за темою: День поля Варіант Агро Буд: як відроджують зрошення в Україні

Установлено, що між Новогригорівською сільською радою та приватним підприємством строком на 49 років укладено договір оренди зазначеного майна. Оскільки, відповідачем оренда плата за користування майном не сплачувалась, прокурор звернувся до суду про її стягнення та розірвання договору оренди, який у травні 2019 р. задоволено повністю.

«Не дивлячись на вказане, недобросовісний орендар вимоги ст.27 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» щодо повернення територіальній громаді майна — зрошувальної системи не виконав, що мало наслідком звернення місцевої прокуратури з відповідним позовом до суду, який задоволено у повному обсязі», — зазначили в повідомленні.

 

Виконано за допомогою Disqus