В Україні запускають проект з кредитування аграріїв на €800 млн

29 листопада 2019 434 0
В Україні запускають проект з кредитування аграріїв на €800 млн

За підтримки Європейського інвестиційного банку, в  Україні запускають проект кредитування аграрної галузі вартістю €800 млн. Повідомляє AgroPolit.com

Проект впроваджується в рамках підписаного фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, яка ратифікована Законом України від 20 вересня 2016 р.

Повідомляється, що метою проекту є підтримка уряду України в сприянні створенню адміністративних, технічних, фінансових та освітніх основ для підтримки зацікавлених сторін в області зернових, олійних культур і аквакультури/рибальства в цілях забезпечення надійної технічної та економічної бази для подальшого розвитку їх діяльності. 

Читати за темою: Кешбек на трактор: як отримати компенсацію вартості техніки?

У міністерстві уточнили, що кредит від Європейського інвестиційного банку повинен стати реальним інструментом підтримки розвитку бізнесу саме для малих і середніх виробників. За умовами проекту, до первісної суми в €400 млн від Європейського інвестиційного банку повинні бути додані ще €400 млн від українських банків-учасників проекту.

За програмою планується фінансування за напрямками:

  • первинне виробництво зернових і олійних культур;
  • розвиток, модернізація та сертифікація потужностей для сушіння, очищення, сортування, тестування і зберігання зернових і олійних культур;
  • реконструкція виробничих потужностей аквакультури і рибного господарства;
  • обладнання та інфраструктура для рибопереробки і консервування;
  • дослідні станції, випробувальні лабораторії;
  • обладнання для досліджень і професійного навчання, служби поширення сільськогосподарських знань і сертифікації;
  • системи контролю і моніторингу рибного господарства.
Виконано за допомогою Disqus