Закон про ринок землі дозволить фермерам викупити землі з розстрочкою на 5 років

5 грудня 2019 1266 0
Закон про ринок землі дозволить фермерам викупити землі з розстрочкою на 5 років

Законопроект 2178-10 має норму, яка дозволить фермерам без аукціону викупити надані їм у постійне користування чи на праві довічного успадкованого володіння земельні ділянки з розстрочкою на 5 років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці. Про це йдеться в матеріалі «Ринок землі в Україні — модель від голови аграрного комітету Миколи Сольського» на AgroPolit.com.

Також Микола Сольський додав, що за цим законопроектом під час підготовки до другого читання найбільш дискусійними стали два питання:

  • участь іноземців у структурі українських юридичних осіб, які матимуть право придбавати землю;
  • концентрація землі.

«За результатом широкої дискусії, президент зайняв позицію, відповідно до якої іноземці будуть допущені до участі в українських юридичних особах, котрі зможуть купувати землю, лише за умови, що це буде підтримано на референдумі. Впевнений, що фракція «Слуга народу» підтримає таку позицію президента. Вказані правки були внесені комітетом», — сказав Микола Сольський.

Та додав, що норму про обмеження в 0,5% земель в одні руки буде в рази зменшено.

«Так само будуть суворішими обмеження щодо концентрації в межах області та об’єднаної територіальної громади. Багато правок з цього питання також передані на розгляд Комітету», — підсумував Микола Сольський.

Читати за темою: Для кого запрацює ринок землі ― колонка редактора

Виконано за допомогою Disqus