Українські фермери можуть отримати кредит під 3% на будівництво та модернізацію елеватору

11 грудня 2019 1740 0
Українські фермери можуть отримати кредит під 3% на будівництво та модернізацію елеватору
Kurkul.comУкраїнські фермери можуть отримати кредит під 3% на будівництво та модернізацію елеватору

Європейські фермери мають можливість фінансувати будівництво та модернізацію існуючих в умовах кредитування під 3-3,5% річних. Тепер таку можливість отримали і агровиробники з України. Про це повідомляє Elevatorist.com.

Польська компанія FEERUM пропонує сучасні зерносховища зі страхуванням і кредитною підтримкою. На українському ринку компанію представляє партнер — FEERUM Україна.

Зараз компанія FEERUM дає можливість побудувати елеватор в кредит під 3-3,5% річних.

«Платежі по кредиту потрібно платити не кожен місяць, а один раз на півроку. В тому числі, перший платіж роблять не пізніше 6 місяців після поставки обладнання. Якщо грамотно розпланувати процес будівництва і монтажу, то підприємство можна запустити за мінімальний час. Таким чином, вже перші платежі можна платити з діючого об'єкта, спираючись на отриманий дохід», — зауважує голова правління компанії FEERUM S.A. Даніель Януш.

Компанія працює на умовах кредиту постачальника, тобто надає імпортеру (українському аграрію) торговий кредит на придбання товарів і послуг. Після укладення експортного контракту FEERUM страхує заборгованість в KUKE. Після схвалення страхування покупець оплачує передоплату. Потім експортер, банк і страхова компанія підписують тристоронній договір, який дозволяє викупити борги, раніше застраховані в банку.

Наступний етап — виконання умов договору, тобто, поставка обладнання в Україну. Не пізніше ніж через 6 місяців після поставки клієнт платить відсотки і перший внесок стартового кредиту.

Основні принципи, за якими компанія укладає експортний контракт, такі:

  • розмір передоплати — не менше 15% від вартості експортного контракту;
  • термін виплати кредиту не перевищує 7 років, зазвичай від 3 до 5 років;
  • експортна вартість — це вартість експортного контракту з вирахуванням місцевих витрат.

Щоб отримати європейський кредит, потрібно зібрати стандартний пакет документів, який включає документи позичальника, фінансову звітність, документи про реєстрацію.

Виконано за допомогою Disqus