Аграріям представили рішення для моніторингу погоди та стану рослин

10 грудня 2019 86 0
Аграріям представили рішення для моніторингу погоди та стану рослин

Компанії BASF та Arable Labs домовилися про інтеграцію та поєднання унікального набору даних Arable та xarvio™ Field Manager. Таке поєднання унікального набору даних Arable та xarvio™ FIELD MANAGER дозволяє оптимізувати вирощування сільськогосподарських культур. Про це Kurkul.com повідомили в прес-службі BASF.

Зазначається, що цифрова платформа, яка базується на основі багаторічного досвіду в галузі виробництва та захисту рослин разом з гіперлокальними даними про посіви й погоду від Arable дозволить аграріям приймати більш точні рішення на місцях.

У ході співпраці компанія Arable запропонувала новаторський метод, який точно вимірює опади за допомогою звуку. Представлений пристрій, який використовує акустичний диздрометр отримав назву Mark. Пристрій підтримує підключення до бездротового інтернету, LTE-M, у ньому поєднуються функції моніторингу погоди та стану рослин, а також понад 40 додаткових вимірювань на місцях. Отримане рішення буде інтегроване в систему xarvio™ Field Manager.

«Співпраця ґрунтується на успішному пілотному проекті, здійсненому у 2018-2019 роках на сотнях локацій. Випробування проводили в Аргентині, Бразилії, Франції, Німеччині та Великій Британії. Крім того, моделі машинного навчання Arable постійно вдосконалюються. Це стало можливим завдяки активній глобальній мережі, що складається з 25 дослідницьких пунктів калібрування та сертифікації в 12 кліматичних зонах. Усі ці фактори забезпечують точне, актуальне та надійне представлення даних», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Mark буде інтегрований у xarvio™ Field Manager та доступний в онлайн-режимі в наступному посівному сезоні (2020 році). Географічно розробка базується на вихідних даних, отриманих за допомогою LTE-M з таких країн як Франція, Німеччина, Велика Британія, Польща та Україна.

Нагадаємо, у 2018 р. українським аграріям стали доступні платформи BASF — xarvio™ Field Manager та хarvio™ Scouting. Перша може розрахувати ризик розвитку хвороб на кожному полі. Вона запропонує індивідуальні карти внесення фунгіцидів та інсектицидів з оптимальним розрахунком часу. Крім того, цифрове рішення BASF здатне надати рекомендації щодо правильного дозування засобів захисту рослин на різних ділянках поля.

Окрім цього, хarvio™ Scouting дозволяє ретельніше контролювати стан культур прямо на полі. Завдяки алгоритмам штучного інтелекту можна миттєво ідентифікувати бур’яни чи хвороби рослин. Програма xarvio™ Scouting доступна безкоштовно в App Store та Google Play.

Виконано за допомогою Disqus