Потребу зернового ринку в транспортуванні можуть повністю задовольнити ниткові графіки УЗ — експерт

13 грудня 2019 31 0
Потребу зернового ринку в транспортуванні можуть повністю задовольнити ниткові графіки УЗ — експерт
Elevatorist.com

Принцип організації вивозу зерна в порти нитками графіків здатний повністю задовольнити потребу зернового ринку в транспортуванні. Такою думкою поділився член логістичного комітету Європейської Бізнес Асоціації, засновник транспортно-логістичної компанії «Зертек» Юрій Щуклін в інтерв'ю Elevatorist.com.

«Самі нитки, рух нитками графіками — я це називав «зернові поїзда», «графік руху зернових поїздів» — саме такий принцип організації вивозу зерна в порти є порятунком в сьогоднішній ситуації, коли у нас швидкість руху поїздів довго ще не виросте, і локомотивів завтра більше не стане. Так ось, за нинішніх умов нитки здатні повністю задовольнити всю потребу зернового ринку в транспортуванні. Тобто вивезти 45 млн т зерна «залізницею» в порти. Тому я завжди був за маршрути, особливо в нитках графіка», — зауважив експерт.

На його думку, неприпустимою є «торгівля» вагонами і нитками.

«Я проти торгів, так як це повністю спотворює ідею раннього планування, можливість укладення форвардних контрактів. І як наслідок, торги унеможливлюють вивезення 50 млн т в існуючих межах провізної і пропускної здатності УЗ і портів. Який сенс раннього планування, якщо ти не знаєш, виграєш ти нитку або не виграєш, і за якою ставкою ти її виграєш», — зауважив Юрій Щуклін.

Нагадаємо, завдяки заслугам нинішнього менеджменту УЗ (прим. ред. — 10 січня 2019 р. Кабінет Міністрів України строком на 3 роки призначив Євгена Кравцова головою правління «Укрзалізниці». Він виконував обов'язки голови правління держкомпанії з 30 березня до 25 травня 2016 р., а також з 10 серпня 2017 р. до січня 2019 р.) відбулось загальне зростання обсягів перевезення зерна залізницею та вдвічі збільшилась кількість зернових маршрутних станцій.

Виконано за допомогою Disqus