Названо області з найнижчим та найвищим рівнем зволоженості грунту

13 грудня 2019 182 0
Названо області з найнижчим та найвищим рівнем зволоженості грунту
Kurkul.comНазвано області з найнижчим та найвищим рівнем зволоженості грунту

Перша декада грудня завершилася нетиповою погодою для цієї пор року. Так, у перших числах місяця спостерігались нетривалі та незначні морози. Наприкінці першої декади вже панували високі температури, які не притаманні періоду. Опадів зафіксовано вкрай мало, основна їх маса випала 2 – 3 грудня. Протягом всієї декади панував поривчастий вітер. Про це повідомляє сервіс агропогоди «Метео Фарм».

Середньодобова температура повітря у північних, східних та західних областях була у межах 0…+1°С градусів, у центральних областях —  0…+2°С, на Півдні — +2…+3°С. 

Максимальна температура повітря +12°С спостерігалася в Одеській, Чернівецькій та Івано–Франківській областях. Максимальних значень температура повітря на всій території України досягала 9–10 грудня.

Мінімально на всій території України температура знижувалась 2 та 4 грудня. Найнижча температура повітря -9°С зафіксована в Чернівецькій області. В Івано–Франківській та Одеській областях -8°С.

Середньодобова температура ґрунту у північних, західних, східних, центральних областях коливалась від +1 до +2°С. На Півдні — +2…+3°С.

Найнижчий рівень зволоження ґрунту 15%  — 17% спостерігався в Чернівецькій та Миколаївській областях. Найкраще зволожені Сумська, Чернігівська та Закарпатська області 25%  — 27%.

Виконано за допомогою Disqus