На Одещині на повну потужність запрацювала біогазова станція

14 грудня 2019 1185 0
На Одещині на повну потужність запрацювала біогазова станція

Станція по виробництву біогазу в смт.Окни пройшла етап виведення на режим і працює на 100% заявлених показників. Біогазовий комплекс в Одеській області сьогодні видає цілодобово електричну потужність 1,2 МВт. Вироблена енергія подається в мережу за «зеленим тарифом». Про це Kurkul.com повідомила прес-служба «Зорг Біогаз Україна».

Зазначається, що біогазова станція в Окнах — це успішно реалізований «зелений» проєкт компанії «Зорг Біогаз». Станція працює за двохстадійною CSTR-технологією та складається з реактора об'ємом 3800 м3, доброджувача 3800 м3 і ТЕЦ Jenbacher. Станція працює на 100% рослинній сировині — кукурудзяному силосі. Для забезпечення біогазової станції силосом знадобилося 500 га землі.

«Ми в Zorg Biogas не обмежуємося постачанням біогазового обладнання, а супроводжуємо проєкт доки не виведемо на 100%», —  прокоментував Ігор генеральний директор ТОВ «Зорг Біогаз Юкрейн» Олександрович Реддіх.

Та додав, що при запуску не обійшлося без труднощів.

«Ще у вересні станція ніяк не могла розігнатися більше ніж на 40% — відбувалося закислення сировини. Для вирішення проблеми компанія  «Зорг Біогаз» найняла кращого німецького технолога Д-ра Ганса Фрідманна. Основною рекомендацією було використання мікроелементів і дотримання технологічних режимів. З першою проблемою успішно впоралися і станцію вдалося розігнати до потужності 80% за 2 місяці. Далі виникла проблема, яка не була передбачена проєктом. Силос мав 60% сухих речовин і утворилася кірка. Проблему кірки побороли за 3 тижні не за рахунок мішалок, як завжди думають новачки, а за допомогою одних технологічних заходів», — пояснив генеральний директор ТОВ «Зорг Біогаз Юкрейн».

Читати за темою: В Україні на 50% зросли біогазові потужності

Німецький технолог біогазової галузі Д-р Ганс Фрідманн, з яким тісно співпрацює «Зорг Біогаз», дав свою оцінку роботи станції в Окнах.

«Я вважаю, що ця біогазова станція має дуже хороший потенціал і навіть може вийти на більшу потужність, ніж спочатку було заплановано. Для цього, звичайно, доведеться трохи попрацювати, накопити досвід. Що стосується обладнання, яке використовується на станції,  – це в основному техніка німецького виробництва. Тут витриманий високий технічний стандарт», — сказав він.

Та додав, що однією із складових успіху проєкту в Окнах була повна довіра замовника генеральному підряднику та неухильне виконання замовником усіх рекомендацій.

«У 2020 р. компанія «Зорг Біогаз» в співпраці з Д-ром Гансом Фрідманном ставить плани збільшити потужність станції в Окнах у два рази без змін конструкції, лише за рахунок додавання обладнання при порівняно незначних вкладеннях», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus