В Уряді розроблять 2 механізми страхування кредитів для купівлі землі

17 грудня 2019 172 0
В Уряді розроблять 2 механізми страхування кредитів для купівлі землі
Kurkul.com

Для власників до 500 га буде 2 інструменти страхування кредитів виданих на землю. Критерії будуть прописані найближчим часом. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов під час публічного прес-марафону обговорення земельної реформи (Земельний Марафон) Кабінету міністрів України на тему: «Фінальна версія земельної реформи».

Також він додав, що ринок землі вже існує, проте він оформлений через довгострокову оренду.

«Поки не буде дешевих і довгих грошей — не буде інвестицій та підвищення доданої вартості. Щоб зростала економіка потрібно розвивати переробку і промисловість та інфраструктуру. А для цього потрібні інвестиції. Ця реформа повертає землю людям. В людей 100 років назад відібрали право розпоряджатись землею. І люди як на цьому наживаються не хочуть позбуватись статусу про. Холдингам мораторій не завадив. Але якщо суспільство не хоче щоб іноземці користувались, реформа не потрібна. Фермерам важливо щоб були гроші. Для власників до 500 га буде два інструменти страхування кредитів виданих на землю. Критерії будуть прописані найближчим часом», — сказав Тимофій Милованов.

Також він додав, що наразі створюють реєстри.

«Страхування кредитів дає можливість банкам без кредитної історії давати кредити. Друге — або компенсація на рівні облікової ставки тіла кредитів. Вартість кредиту буде 3-5%. Будуть інші інструменти фінансування», — підсумував Тимофій Милованов.

Виконано за допомогою Disqus