Corteva та фермери розповіли, чи ефективна модель прямих продажів Pioneer

31 січня 2020 1307 0
Corteva та фермери розповіли, чи ефективна модель прямих продажів Pioneer
Kurkul.com

Компанія Corteva Agriscience оголосила перші результати роботи прямої моделі продажів насіння ТМ Pioneer в Україні. Про це повідомила прес-служба компанії.

Як зазначили в прес-службі, з моменту оголошення комерційної політики у жовтні торгові агенти на першому етапі вже заключили понад 2 000 прямих контрактів із с/г товариствами.

«Комерційна пропозиція Pioneer на наступний сезон доступна з жовтня 2019 року та розповсюджується виключно на тих клієнтів, які купують насіння з метою вирощування на власних площах, але не для перепродажу», — йдеться у повідомленні.  

В повідомленні компанії зазначається, що перші клієнти, які встигли укласти прямі договори, вже отримали замовлене насіння та впевнено дивляться на майбутню посівну кампанію.

«Ми бачимо безперечні переваги в роботі з торговим агентом з продажу насіння Pioneer. Довіряючи плідній та успішній співпраці з компанією раніше, ми відразу погодилися на заключення прямого контракту і вже придбали насіння для наступного сезону — вже у листопаді насіння було в господарстві. І це вигідно, адже тепер ми можемо планувати свої дії. Крім того, ми можемо бути 100% впевненими в якості та оригінальності придбаного продукту», — зазначив директор ТОВ імені Фрунзе Сергій Оношенко

В своєму інтерв’ю фермер підтверджує позицію компанії, що зручність прямих продажів полягає у тому, що господарство спілкується безпосередньо з представником компанії Corteva Agriscience, і встановлює емоційний контакт. 

Проте, не у всіх вдається встановити емоційний контакт настільки вдало. Комерційна політика для всіх господарств абсолютно різна і в більшості випадків насіння коштує дорожче, ніж пропонували раніше дистриб’ютори. Про це Kurkul.com повідомив керівник Торгового Дому «Агромир» Георгій Феодоріді.

«Декларують, що ціни будуть нижчими. Але на практиці вони вищі. Сьогодні мені вигідніше купити насіння Pioneer у агрохолдингів, ніж напряму у торгового агента Corteva. Відомий факт, що ряд великих холдингів закуповують великі партії у виробників насіння, ЗЗР, добрив і потім перепродують», — розповів фермер.

Також він додав, що відчувається дискримінація по ціні.

«Спочатку дають одну ціну. Потім, коли вже збираємося купувати, кажуть, ціна буде вища. Запитуємо, чому? У відповідь кажуть, що мовляв так порахував комп'ютер. Ну, чому у тій же Syngenta система нормально і зрозуміло розраховує», — поділився фермер.

Він також зазначив, що агровиробники не розуміють концепції компанії та не бачать вигоди в ній для себе.

«Чесно кажучи, агровиробник не розуміє концепції Corteva, як вони бачать саму торгівлю в прямих продажах. І, схоже, вони самі не розуміють. Адже яку користь отримує від цього аграрій? Поки я її не бачу. Наприклад, ми хотіли купити у них по Вінниччині 113 посівних одиниць соняшнику. Так ось, купивши насіння, я повинен поїхати і отримати його на складі в Хмельницькому. Зазвичай дистриб'ютор до тебе привозить продукцію, здає з накладними. А тут — самовивезення. Тобто в цьому моменті сервіс відсутній», — зауважив Георгій Феодоріді.

Слова Георгія Феодоріді підтвердили в холдингу з зембанком 20 тис. га. Нам розповіли, що отримали на насіння Pioneer від регіональних представників компанії неадекватно високу ціну порівняно з минулим роком. Проте інший фермер стверджує, що все ж таки отримав знижку. Регіональний представник Corteva Agriscience запропонував знижку до 15% від ціни, що зафіксована в гривні. На фініші вийшла минулорічна ціна в долларах. 

Нагадаємо, в липні 2019 р. компанія Corteva Agriscience вийшла на ринок з новою комерційною стратегією: насіння бренду Pioneer продається напряму сільськогосподарським виробникам, у той час як схема просування насіння ТМ Brevant залишилася без змін.

Також Corteva Agriscience запевняє, що ціна на насіння залежатиме від загальної кон'юнктури ринку щодо трендів ціноутворення у 2020 р.

Виконано за допомогою Disqus