Український ринок зернових зросте протягом 5 років

25 грудня 2019 151 0
Український ринок зернових зросте протягом 5 років
Kurkul.comУкраїнський ринок зернових зросте протягом 5 років

Зерновий ринок в Україні має значні перспективи до зростання протягом наступних 5 років. Про це повідомив Latifundist.com із посиланням на інтерв'ю директора з розвитку бізнесу «Укрзалізниці» Андрія Рязанцева.

За його словами, зерновий аграрний бізнес в Україні та його вплив зростає, але наразі не монополізований та має багато гравців. Він наголосив на тому, що держава не приділяє достатньо уваги ринку, а тільки споживає його плоди у вигляді зростаючої експортної виручки.

«Наразі на сировинному світовому ринку Україна — одна з перших за низкою сировинних позицій. У планах уряду є нарощення переробки агропродукції. Тому вже зараз потрібно максимально ефективно використовувати наявні та розвивати логістичні потужності, зважаючи на збільшення валу зерна та плани з переробки агропродукції», — вказав Андрій Рязанцев.

Андрій Рязанцев повідомив, що Україна дійшла до межі зростання транспортних перевезень зернових та агропродукції загалом, але існують проблеми зі «складами на колесах». 

За його словами, кожен день до портів стоїть 12 тис. навантажених вагонів за комплектації при загальному парку, який бере участь у перевезеннях, проте порти не забезпечують ефективного вивантаження зерна.

«Ми через це змушені створювати так звані конвенції, обмежувати навантаження на порти, бо інакше у південній частині залізниці все стоятиме в потягах. Якщо аграрії й надалі купуватимуть зерновози, ситуацію з транспортування зернових це не вирішить. Це неправильний «рефлекс». Зерновик каже: «Немає вагонів». А я відповідаю: «Не вагонів чи тяги, а адекватного вивантаження в портах». Вагон є», — зазначив директор з розвитку бізнесу «Укрзалізниці».

Виконано за допомогою Disqus