Через засуху аграрії втратили 11 млрд грн на врожаї

18 листопада 2015 42 0
Через засуху аграрії втратили 11 млрд грн на врожаї
Кurkul.comЧерез засуху аграрії втратили 11 млрд грн на врожаї

Через складні погодні умови, які склалися у цьому році, аграрії недобрали близько 4 млн т кукурудзи та інших зернових, що спричинило збитки. Про це сьогодні на прес-конференції розповів заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський, пише Latifundist.com.

В Україні недосіяли близько 1 млн га: 250 тис. га ріпаку, а також пшениці та жита. Близько третини озимої не зійшло, а 40% знаходиться у незадовільному стані.

«У нас зараз дуже складна економічна ситуація, ми змушені шукати нові можливості для фінансової допомоги аграріям. Ми вже ввели програму підтримки аграріїв — компенсації за кредитами близько 300 млн грн, а також підтримки тваринництва на суму 250 млн грн. Також у нас функціонує програма аграрних розписок, яку ми плануємо розширювати і далі», — говорить посадовець.

Також він додав, що у цілому агросектор недоотримує 20 млрд грн, враховуючи розтрати на додатковий імпортний збір, пільгові пенсії, перехід на електронне адміністрування та інші податкові операції.

Виконано за допомогою Disqus