В США понад 90% площ кукурудзи засіяно ГМ-насінням

19 січня 2020 84 0
В США понад 90% площ кукурудзи засіяно ГМ-насінням
Kurkul.comВ США понад 90% площ кукурудзи засіяно ГМ-насінням

Американські фермери, попри сезон дощів, зібрали гарний врожай сої та кукурудзи. Вони зробили це завдяки генетично модифікованому насінню, а також застосуванню добрив і гербіцидів. Про це повідомив Bloomberg. 

Аналітики із Міністерства сільського господарства США прогнозували падіння , але перевірили оцінку врожайності для обох культур за місяць, виявилось, що очікування помилкові. У своєму звіті від 10 січня експерти підвищили оцінки врожайності для обох культур.

Американські кукурудзяні фермери в останні десятиліття посилили використання насіння ГМО. Тепер, коли 92% американської площі кукурудзи засіяно рослинами з ГМО, поля стали стійкими до екстремальних умов (таких, як рекордні дощі 2019 р.). У 2009 р. 85%  полів було засіяно насінням із ГМО, а у 2000 р. — лише 25%.

Окрім цього, американські фермери використовують автоматичні обприскувачі, які можуть точно визначити, які рослини потребують додаткових гербіцидів, безпілотники дозволяють провести оцінку стану полів з повітря, нові зразки сівалок сприяють скороченню термінів проведення посівної.

Читайте також: На Філіппінах схвалили ГМО рис.

Виконано за допомогою Disqus