У Väderstad назвали найпопулярніші агрегати в Україні

20 січня 2020 57 0

Найпопулярнішими серед українських фермерів є агрегати Väderstad Rapid, Carrier і Tempo. Про це повідомив генеральний директор «Väderstad Україна» Віталій Філатов, передає Traktorist.ua.

«Rapid має гарну репутацію ще з 1992 р. Carrier — це надійність і швидкість, техніка, яку ми теж запропонували на ринку. І Tempo — машина, яку практично винайшов Väderstad», — зазначив Віталій Філатов.

За його словами, також є регіональні особливості. Наприклад, західні регіони більш налаштовані на концепцію Spirit, оскільки традиційний дводисковий сошник популярніший у цих регіонах. Carrier поширений по всій країні. Продаж сівалок із міжряддям 45 см для посіву цукрового буряку сконцентрований у бурякосіючих регіонах. Там популярна універсальна сівалка Tempo.

Окрім того, Віталій Філатов зазначив, що загалом в Україні продали 301 машину Väderstad в період із 1 жовтня 2018 р. по 30 вересня 2019 р.

«301 машина для однієї країни, я вважаю, це цілком успішна цифра. Утім, ми не зацікавлені продавати машини, а потім не опікуватись якістю роботи на них. Ми орієнтовані на органічний ріст», — повідомив він.

Серед світових ринків збуту для компанії Väderstad є Канада. Там продається виключно техніка No-Till. Ця техніка в Україні не продається, бо всі замовлення йдуть до Канади та Австралії. Україна в географії Väderstad входить до 5 основних ринків.

«Ми постійно працюємо над вдосконаленням. Загалом на заводі Väderstad працює понад 50 інженерів-розробників. Для такої маленької сімейної компанії, гадаю, це феноменальна цифра. Але треба розуміти, що ми постійно покращуємо наявні машини, але анонсувати щось революційно нове ніхто не буде. На мою думку, щоби змінити докорінно щось у зерновому посіві, потрібно ще, напевно, 2-3 роки», — додав Віталій Філатов.

Виконано за допомогою Disqus