Дозвільні документи у сфері карантину скасують

22 листопада 2015 15 0
Дозвільні документи у сфері карантину скасують
Оgo.uaДозвільні документи у сфері карантину скасують

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір скасувати всі дозвільні документи, які відсутні в Європейському Союзі.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, у тому числі шляхом поширення застосування декларативного принципу» від 18 листопада 2015 р. оприлюднений на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Також додається, що законопроектом пропонується скасувати дублюючі інші регуляторні акти і ті, скасування яких не несе загрози життю і здоров'ю населення.

«Законопроект розроблено з метою підвищення позиції України в рейтингу Doing Business. Він дозволить значно дерегулювати ведення господарської діяльності», — зазначається у пояснювальній записці.

Також додається, що при цьому конкретні регуляторні акти, що підлягають скасуванню, будуть визначені у процесі перегляду регуляторної системи. Зокрема, дерегуляція торкнеться сфери карантину рослин, ветеринарної медицини та безпеки харчових продуктів.

Виконано за допомогою Disqus