Прогрес реформ у сільському господарстві відчули 22% людей

23 листопада 2015 99 0
 Прогрес реформ у сільському господарстві відчули 22% людей
Unian.net Прогрес реформ у сільському господарстві відчули 22% людей

Реформування сільського господарства на 2015 р. виконано на 80%, зазначає проектний менеджер реформи аграрного сектору Національної ради реформ Олег Проценко, пише сайт громадської організації AgroReformsUA.

За його словами, нещодавно на засіданні Національної ради реформ презентували звіт щодо темпу здійснення реформ в Україні. Згідно з аналізом, найбільший прогрес у виконанні завдань показало Міністерство аграрної політики та продовольства України: реформування сільського господарства на 2015 р. виконано на 80%. Такий показник — один із найвищих у країні порівняно з іншими галузями.

«Соціологічні опитування показують, що такий прогрес лишився практично не поміченим для громадян, адже лише 21,9% опитаних громадян підтвердили, що відчули реформи у сфері сільського господарства», — повідомив він.

На його думку, ця розбіжність цифр — наочне свідчення того розриву, який існує між центром та місцями. Влада та громадяни не мають ефективної комунікації, як наслідок, останні не знають, що відбувається нагорі, а перша – не завжди знає, чим живуть основні бенефіціари її діяльності.

Також він додає, що проектний офіс Національної ради реформ та дослідницька компанія TNS Ukraine започаткували постійний моніторинг сприйняття реформ, який здійснюється у форматі опитування громадської думки міського населення по всій країні у мережі Інтернет.

«На круглих столах фермери багато розповідали про наболіле, про те, що заважає працювати. У той же час вони не знали про низку позитивних змін, які відбулись у законодавстві і безпосередньо пов’язані з їх господарською діяльністю», — розповідає Олег Проценко.

Виконано за допомогою Disqus