На Харківщині стався земельний конфлікт між фермером та учасниками АТО

19 лютого 2020 1021 0

Земельний конфлікт між учасниками АТО та фермером стався у Балаклійському районі Харківської області. За мирне врегулювання суперечки взялася обласна рада. Повідомляє slk.kh.ua.

«На території Пришибської сільської ради Балаклійського району виникла конфліктна ситуація через землю, яку виділили у приватну власність учасникам АТО. Учасники бойових дій отримали в Держгеокадастрі накази на отримання 67 ділянок землі, однак з’явилося судове рішення щодо поновлення договору оренди на землю одному з приватних підприємств. Раніше ці землі використовувались приватним підприємством, оренда завершена у листопаді 2018 р. і у зв’язку з тим, що Держгеокадастр не поновив договір, понад 400 га були передані до державного земельного фонду в лютому 2019 р.», — зазначається у повідомленні.

Читати за темою: Президент підписав закон про протидію земельному рейдерству

Керівник територіального підрозділу Держгеокадастру Василь Саранча повідомив, що наразі тривають відповідні роботи з виготовлення документації на 24 спірні ділянки, на які отримано дозволи, однак через судові провадження відповідна робота не завершена, 43 ділянки вже мають кадастрові номери, занесені до реєстру та є у приватній власності учасників бойових дій.

Очільник Харківської облради Сергій Чернов пообіцяв всіляко сприяти врегулюванню земельного конфлікту на Балаклійщині.

Наразі було досягнуто домовленість про ухвалення мирової угоди на користь ветеранів АТО.

Виконано за допомогою Disqus