В теплицях на Полтавщині вирощують популярні міні-овочі

23 лютого 2020 221 0
В теплицях на Полтавщині вирощують популярні міні-овочі
В теплицях на Полтавщині вирощують популярні міні-овочі

Ранні міні-овочі, які вирощує Олена Ковальова із  Пирятинського району на Полтавщині, користуються  більшою популярністю, ніж овочі традиційного розміру. За розміром такі овочі менші, але торгувати ними вигідніше. Фермер має вибір: продати міні-огірки по 60 грн/кг або дочекатися, поки виростуть, і віддавати по 10 грн/кг, пише gazeta.ua.

Олена Ковальова пояснює, що міні-овочі вигідно вирощувати великими партіями. Їх скуповують кафе і ресторани, окрім цього, вони підходять для заморожування і маринування.

«Вирощую помідори, огірки, баклажани і кабачки. Але улюблениця — цукрова кукурудза сорту Мініголд. Дозріває за 15 тижнів. Качани довжиною 10 сантиметрів зручно вживати у сирому вигляді чи маринувати», — ділиться фермерка

Також тут вирощують баклажан сорту Патіо бейбі, який дає плоди завдовжки 5 см. На кущі їх до 20 штук. Це компактний сорт, виростає до пів метра.

«З куща маю 20 плодів, які дозрівають за півтора місяця. Подібно вирощую і кабачки Ізі пік грін. Вони за 50 днів після посіву мають довжину 20 см. Ці овочі можна вирощувати у контейнерах на балконах і на городі», — повідомляє фермерка.

 

 

Виконано за допомогою Disqus