Як уникнути «азотної ями» та сидеральні сівозміни обговорили у Дніпрі

26 лютого 2020 86 0
Зимовий семінар «Суффле Агро Україна»
Зимовий семінар «Суффле Агро Україна»

Нещодавно пройшов щорічний зимовий семінар «Суффле Агро Україна», на якому було обговорено ефективність сидеральної сівозміни, а також представлено новий мобільний додаток Farmi. Про це йдеться на сайті Kurkul.com.

Семінар, на який з’їхалися аграрії не лише Дніпропетровщини, а й Харківщини, Запоріжжя та Кіровоградщини, був поділений на чотири блоки.

У першому блоці, присвяченому агрономії, керівник агрономічного відділу Микола Матвійчук розповів про нюанси  азотного живлення.

«Буває так, що останній «дощ» на вашому полі — це сніг. Тому повинні бути різні форми азоту, щоб запобігти утворенню «азотної ями», — підкреслив Микола Матвійчук.

Темою наступної доповіді стали особливості сидеральної сівозміни. Розвитку даної технології сприяли заклики екологів на Заході дбати про навколишнє середовище й сільгоспвиробникам.

«Я також спочатку не був упевнений в ефективності сидеральної сівозміни. Та завдяки компанії «Суффле Агро Україна» та її агрономічній підтримці спробував і не пожалкував», — розповів Віталій Рудченко.

В наступному блоці аграріям розповіли про такі фінансові інструменти, як форвардні контракти та аграрні розписки, а також анонсували новий мультифункціональний мобільний додаток Farmi. Програма позиціонується як помічник, що полегшить виробничі процеси та прийняття рішень у сільському господарстві. Мобільний помічник Farmi успішно працює в країнах ЄС та готується до запуску в Україні.

«Плануємо запуск в Україні вже наступного місяця. Маємо досить амбітні плани, розширюємо штат, щоб додати ще кілька корисних функцій, які однозначно сподобаються аграріям», — розповідає керівник проекту Farmi в Україні Артур Бердюков.

Читайте також: Суффле Агро Україна представила мобільного помічника аграріїв Farmi

Виконано за допомогою Disqus