Озвучено першочергові завдання з реформування Держпродспоживслужби

7 березня 2020 556 0
Озвучено першочергові завдання з реформування Держпродспоживслужби

Один з претендентів на крісло Держпродспоживслужби, екс-керівник ДП «Мурафський кар'єр» Геннадій Супіханов озвучив 4 першочергові завдання з реформування Держпродспоживслужби. Про це він розповів у інтерв’ю АgroРolit.com.

«Перше — безпечність продуктів харчування та боротьба з фальсифікатом, щоби забезпечення здоров’я та благополуччя наших споживачів. Зважаючи на це, треба завершити передачу функцій Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС)  від МОЗу до Держпродспожислужби, прийняти закон про «Санепідемблагоплуччя населення» в новій редакції та розробити підзаконні акти до нього. Це варто зробити оперативно, бо сьогодні повністю відсутні санітарні норми та правила, що регулюють діяльність санепідемслужби», — сказав Геннадій Супіханов.

Друге, за його словами, — закріплення та поширення позицій вітчизняного бізнесу на зовнішніх ринках.

«В цьому контексті — активізація та підвищення боротьби з хворобами, які завдають значних економічних збитків бізнесу та державі (АЧС, пташиний грип, тощо і новий виклик — коронавірус)», — сказав він.

Третє — адаптувати українське законодавство з європейським, а також оновити низку законів, як-от про ветеринарну медицину, про карантин рослин тощо.

«Четверте — захист прав споживачів: окрім безпосередньої боротьби з фальсифікатом, дбати і про підвищення культури споживання населення, максимальне спрощення та діджатилазацію процесів обробки звернень споживачів та розширення сфер контролю Держпродспоживслужби. Я ініціюватиму забезпечення належного технічного оснащення та створення серйозної  мережі лабораторій і експертних центрів, які мають бути у кожному районі», — підсумував Геннадій Супіханов.

Виконано за допомогою Disqus