Через коронавірус ускладнився експорт українських яблук до Азії та ЄС

13 березня 2020 515 0
Через коронавірус ускладнився експорт українських яблук до Азії та ЄС
Kurkul.com

Експорт плодоовочевої продукції з України до Азії та країн Європи ускладнюється на тлі коронавірусу через проблеми з транспортуванням товарів. Повідомляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА)

Згідно з повідомленням, деякі експортери-члени асоціації вже відчули на собі проблеми з продажами.

«Оскільки Італія, Норвегія, Іспанія, Кувейт і ще кілька важливих для експорту яблук країн перестали приймати вантажі, частина яблук «зависла» у портах», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: Ефект метелика і світова криза: що буде з агро?

Зокрема, постачальники яблук змушені були припинити продаж продукції у Гонконг і Сінгапур ще в січні та лютому, оскільки не було впевненості в тому, яким буде попит на момент прибуття яблук на ринок. Зазначається, що через неможливість розвантажити порти зі свіжою плодоовочевою продукцією під час піка епідемії коронавірусу в Китаї, експортери втратили кілька тижнів торгівлі.

«Наразі, за інформацією компаній, торгівля з Азією починає поступово відновлюватися», — йдеться в повідомленні УПОА.

Також повідомляється, що попит на українські фрукти та овочі до ЄС залишається досить високим, а вантажний автотранспорт у ці країни пропускають без особливих проблем.

«Водночас компанії мають певні застереження щодо вільного автотранспорту в майбутньому, адже вантажні автомобілі пересуваються разом з водіями, а різні країни починають вводити 14-денний карантин або взагалі заборона на в'їзд для тих, хто нещодавно відвідував Італію, Німеччину, Іспанію, Францію та інші країни, де швидко поширюється коронавірус», — наголошується в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus