На Київщині вирощують органічну лаванду

26 березня 2020 1491 0
Мирослава Лінська, керівник органічної ферми oLaWander
instagram.comМирослава Лінська, керівник органічної ферми oLaWander

На Київщині подружжя Мирослави Лінської та Олександра Мостепанюка на органічній фермі oLaWander вирощують лаванду, полуницю, ожину та лохину. Незабаром oLaWander буде зареєстрована як офіційна торгова марка. Про це йдеться у матеріалі «Мирослава Лінська: На вирощування лаванди надихнув Instagram» на Kurkul.com.

На фермі OlaWander вирощують ягоди та лаванду за стандартами органічного виробництва без застосування хімічних засобів та мінеральних добрив. А ще тут культивують і продають саджанці цих рослин. Майже на всіх ділянках є крапельний полив.

Поля і плантації відкриті для відвідувачів у сезон цвітіння лаванди та збору ягід. Гості можуть замовити будь-яку кількість свіжозібраної полуниці та ожини або назбирати  власноруч. Часто на полях OlaWander ягоди збирають сім'ї з дітьми, а незабаром Мирослава Лінська планує зробити зі свого лавандового поля та скандинавського будинку своєрідну фотостудію для всіх охочих.

Поки фермерка не береться прогнозувати, як перезимує лаванда на полі, але однозначно хоче відкрити двері лавандового поля перед відвідувачами уже в червні 2020 р.

«Усі отримані кошти ми інвестуємо. Ще нічого не заробили. Хоч і не дуже люблю розповідати про свої плани та забігати наперед, але зізнаюся: на гектарі лаванди я не зупинюся», — із щирою усмішкою каже фермерка.

Виконано за допомогою Disqus