Аграріїв необхідно забезпечити посівним матеріалом в умовах карантину — експерт

27 березня 2020 62 0
Аграріїв необхідно забезпечити посівним матеріалом в умовах карантину — експерт
Kurkul.com

Щоб убезпечити урожай 2020 р. і мінімізувати його можливі втрати від введення в Україні карантинних заходів, вкрай важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насіннєвим матеріалом. Повідомляє Latifudist.com.

«Через неефективність державної підтримки розвитку українського насінництва, а звідси і низької конкурентоспроможності вітчизняного насіннєвого матеріалу, наша країна в значній мірі є залежною від імпорту насіння», — констатував завідувач відділом інвестиційного і матеріально-технічного забезпечення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Захарчук.

За його словами, щорічно I перший квартал — період найбільш активних поставок зарубіжних виробників і закупівель насіння для посіву ранніх зернових.

Зазначається, що в структурі українського імпорту насіння, традиційно домінує соняшник, кукурудза, ріпак і цукровий буряк. Щорічно Україна імпортує 30-35 тис. т гібридного насіння кукурудзи, 27-30 тис. т соняшнику, а також 0,6-0,7 тис. т цукрових буряків на загальну суму близько $500 млн.

Читайте також: Озвучено причини рекордного обвалу цін на с/г продукцію

Виконано за допомогою Disqus