До відкриття ринку землі фермерам радять провести аудит земельних ділянок

27 березня 2020 101 0
До відкриття ринку землі фермерам радять провести аудит земельних ділянок
Kurkul.com

Аудит земельних ділянок, які обробляє підприємство, особливо цінний напередодні відкриття ринку землі в Україні. Таку думку висловив засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем'янович в матеріалі «Аудит землі з сервісом Feodal.Online: як убезпечити свій головний актив?» на сайті Kurkul.com.

За його словами, назва Feodal чітко передає ідею цього проекту: феодал — землевласник, який несе відповідальність за свою землю.

Деяким аграріям може помилково здатися, що такий сервіс, відкриваючи більше інформації про компанії, може нашкодити бізнесу в умовах рейдерських захоплень землі. Однак, на думку засновників та перших клієнтів Feodal.Оnline, більше ризикують ті, хто залишаються «сліпими» в тіні.

«Найкраще убезпечити себе від рейдерів  — контролювати свої земельні масиви, шукати, де господарство могло «дати слабину» і виправляти це. Зареєструвати договори оренди, оформляти спадщину на законних спадкоємців та узаконювати з ними стосунки, закривати «діри» у своїй «шахматці». Інакше фермер собі ніяк не допоможе», — розповів Андрій Дем’янович.

Автоматизований сервіс аудиту земельних ділянок Feodal.Оnline допоможе аграріям швидко підготувати інформацію про земельні ділянки для оформлення аграрної розписки. Адже він наділений усім потрібним функціоналом зі збору та підготовки потрібної інформації.

Отож, контроль, оптимізація, раціональне використання головного ресурсу українських фермерів — землі — упевнено стає запорукою комфортного бізнесу та успіху.  Важливо завжди «тримати руку на пульсі» та вчасно реагувати на виклики ери діджиталізації.

Виконано за допомогою Disqus